DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS SLUIT MEESLEPEND SEIZOEN TRADITIEGETROUW AF IN RHENEN

Op zaterdag 18 juni zal - traditiegetrouw - de seizoensfinale van het Dutch Masters of Motocross-kampioenschap plaatsvinden op circuit Kwintelooijen bij Rhenen.

 
Voor het eerst sinds de eerste ronde die in Arnhem werd verreden zullen alle vier de klassen weer aan de start verschijnen. We voorspellen dat het kwik niet alleen dankzij de zon zal oplopen op en rond de baan, maar ook dankzij de huidige stand in de kampioenschappen van de 85cc, 125cc, 250cc en 500cc. De titelstrijd is in geen van de vier klassen beslist en dus is er nog van alles mogelijk in Rhenen! Wie de kampioenen zijn? Dat zullen we pas weten nadat de laatste manches gereden zijn.
 
Spannende finales in alle klassen
In de 500cc gaat het al sinds de eerste wedstrijd tussen Calvin Vlaanderen, Glenn Coldenhoff en Brian Bogers. Dit drietal weet steeds weer dicht bij elkaar te blijven. Momenteel is het Calvin Vlaanderen die aan de leiding gaat in het kampioenschap. Maar rustig achterover leunen kan hij zich absoluut niet veroorloven met Coldenhoff en Bogers op respectievelijk 10 en 11 punten achter hem. Het gat achter de nummers twee en drie naar achtervolgers als Sven van der Mierden, Adam Sterry en Stefan Ekerold is groot, maar niet geheel onoverbrugbaar. Je kunt het al aan je water voelen: deze manches worden aanstaande zaterdag absolute nagelbijters!
 
Wat betreft de 250cc mag het duidelijk zijn dat Rick Elzinga heer en meester is. Enkel Lucas Coenen zou roet in het eten kunnen gooien voor Elzinga. Coenen staat slechts met 24 punten verschil op de tweede plaats. Glen Meier zal zijn best moeten doen om de derde positie in het kampioenschap te verdedigen.
 
Janis Reisulis mag zich nog steeds leider noemen in het 125cc-kampioenschap. Zijn voorsprong van 36 punten op Mirco ten Kate is comfortabel, maar nog niet groot genoeg om op zijn lauweren te kunnen rusten. Daarachter zijn het Magnus Gregersen, Elias Auclair en ook Lotte van Drunen die nog een podiumklassering kunnen behalen als eindresultaat.
 
De 85cc sluit na een gedeeltelijk afzonderlijk verreden kalender weer aan bij de rest van de DMoMX-klassen in Rhenen. In dit kampioenschap is het Gyan Doensen die aan de leiding gaat met vlak achter hem Douwe van Mechgelen en Ian Ampoorter. Maar in principe zou de gehele top 7 nog kans maken op de titel. Daar kan dus echt nog van alles gebeuren!
 
Ecomaxx Holeshot Award
Tijdens de race in Arnhem is de Ecomaxx Holeshot Award 2022 geïntroduceerd. In Rhenen zullen de rijders wederom alles op alles zetten om deze prijs mee te pakken. De tussenstand voor de Ecomaxx Holeshot Award vind je hier.
 
Entree
De ticketverkoop voor Dutch Masters of Motocross op 18 juni vindt online en aan de deur plaats.
Volwassenen: €25,-
Jeugd 13 t/m 17 jaar: €10,-
Jeugd t/m 12 jaar: gratis
 
Meer (ticket)informatie over de Dutch Masters of Motocross in Rhenen te vinden op www.macro-rhenen.nl
 
Klik op de volgende link voor het tijdschema en de deelnemerslijsten: https://knmv.nl/evenement/dutch-masters-of-motocross-rhenen/