FEBVRE EN DE WOLF VERSTERKEN DUTCH MASTERS OF MOTOCROSS DEELNEMERSVELD IN RHENEN

Aanstaande zaterdag wordt de finale van de Dutch Masters of Motocross verreden in Rhenen.

 

Het hele jaar is de 500 klasse al zeer spannend en zo beginnen Calvin Vlaanderen en Glenn Coldenhoff op slechts 10 punten van elkaar aan de laatste twee manches van het seizoen. Ook Brian Bogers maakt nog kans op de titel want hij staat slechts 11 punten achter op Vlaanderen. Een rijder die wellicht van deze drie rijders punten af kan snoepen is de Fransman Romain Febvre van Kawasaki Factory Racing. Febvre is aan het terug komen van een zware beenblessure die hij opliep tijdens de supercross in Parijs maar wist afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van Duitsland al goed mee te doen in de top vijf. 
 
Sven van der Mierden is de beste privé-rijder op een vierde plaats en hij heeft deze positie stevig in handen.
 
In de 250 klasse komt toptalent Kay de Wolf aan de start. We hebben de Wolf dit jaar nog niet in actie gezien in de Dutch Masters maar aanstaande zaterdag is hij er bij. Ook De Wolf is aan het terug komen van een blessure en kan de extra wedstrijdminuten goed gebruiken voordat hij afreist naar Indonesië. De Wolf neemt daarnaast zijn teammaat Maxime Grau mee naar Rhenen en deze wist afgelopen zondag in het Duitse Teutschenthal zijn eerste podiumplaats in de EMX250 klasse in de wacht te slepen. De 250 klasse is tot nu toe gedomineerd door Rick Elzinga die met een voorsprong van 24 punten op Lucas Coenen aan de wedstrijd gaat beginnen. Glen Meier bezet de derde plaats maar dit gaat nog spannend worden want Sacha Coenen volgt hem op slechts 2 punten. Ook Andrea Bonacorsi kan de top drie nog binnen komen want hij staat slechts 12 punten achter op Meier!
 
In de 125cc klasse begint Janis Martins Reisulis als de grote favoriet aan de wedstrijd in Rhenen. Hij heeft een voorsprong van 36 punten op Mirco ten Kate en kan de titel in de eerste manche al binnen slepen. Magnus Gregersen en Elias Auclair bezetten de derde en vierde plaats en daar achter is het Lotte van Drunen op een vijfde plaats. De dame uit Sliedrecht is in vorm en wist de laatste twee ONK wedstrijden te winnen. Haar achterstand op de derde man is 20 punten maar in de 125cc klasse weet je het maar nooit wat er gebeurd. Er is dus nog van alles mogelijk! Een favoriet voor de overwinning is zeker Ivano Van Erp. De crosser uit Oss won eerder dit jaar al de wedstrijd in Oldebroek en zal er in Rhenen zeker opgebrand zijn om dit te herhalen.
 
Ook in de 85cc klasse is het nog niet beslist. Gyan Doensen van het Husqvarna SKS Racing NL team staat hierin aan de leiding maar heeft een voorsprong van slechts 6 punten op Douwe van Mechgelen terwijl Sem Taspinar op twintig punten volgt! Ian Ampoorter en Dex Kooiker staan op slechts vijf punten van elkaar in de strijd om de vierde plaats.
 
Kortom het gaat spannend worden in Rhenen en dit is een wedstrijd die je niet wilt missen. Voor meer informatie kunt u kijken op www.macro-rhenen.nl