Titels verdeeld in de Dutch Masters of Motocross 2022.

Titels verdeeld in de Dutch Masters

Rhenen – De Motor en Auto Club Rhenen en Omgeving (MACRO) en het circuit van Kwintelooijen was vandaag gastheer van het Dutch Masters of Motocross. Het tropische temperaturen trotserende publiek werd getrakteerd op verhitte gevechten tussen de verschillende titelkandidaten. Er werden in totaal 4 kampioenschappen verdeeld in de klasse 85cc, 125cc, 250cc en 500cc.

Burgemeester van der Pas opende het evenement. Hij sprak zijn grote waardering uit voor de organisatie en de grote hoeveelheid energie die men telkens weer in het circuit steekt om het weer zo mooi te prepareren.

85cc
In twee manches werd gestreden om het kampioenschap en uiteindelijk was het de Nederlander Gyan Doensen die de beste kaarten in handen had. Zijn 3e plaats in de 2e manche was voldoende om hem het kampioenschap op te leveren.

1e manche
1. Dex Kooiken
2. Jarne Bervoets (B)
3. Douwe van Mechgelen (B)

2e manche
1. Dex Kooiker
2. Douwe van Mechgelen (B)
3. Gyan Doensen

125cc
In de 125cc was het Janis Reisulis uit Letland die het kampioenschap verzilverde in het Rhenense zand

1e manche
1. Ivano van Erp
2. Janis Reisulis (Let)
3. Mirco ten Kate

2e manche
1. Ivano van Erp
2. Janis Reisulis (Let)
3. Mirco ten Kate

250cc
Rick Elzinga ging er in de klasse 250cc met het kampioenschap vandoor. Hij had in twee manches genoeg aan een 11e en 4e klassering om het kampioenschap veilig te stellen.

1e manche
1. Kay de Wolf
2. Andrea Bonacorsi (I)
3. Lucas Coenen

2e manche
1. Kay de Wolf
2. Andrea Bonacorsi (I)
3. Lucas Coenen

500cc
In de 500cc waren de meeste kanshebbers om de titel. Uiteindelijk was het Calvin Vlaanderen die aan het langste eind trok. Titelconcurrent Glen Coldenhoff kwam aan het eind van de streep slechts 3 punten tekort.

1e manche
1. Romain Febvre (F)
2. Glen Coldenhoff
3. Calvin Vlaanderen

2e manche
1. Glen Coldenhoff
2. Brent van Doninck
3. Calvin Vlaanderen