WK-top zijspanklasse in actie op circuit Kwintelooijen

VEENENDAAL/RHENEN De WK-top in de zijspanklasse staat op Hemelvaartsdag op het crosscircuit van Kwintelooijen aan de start tijdens het Masters Open Nederlands Kampioenschap (ONK). De organisatie van de Macro (Motor- en Automobielenclub Rhenen en Omstreken) is er in geslaagd de absolute top naar Rhenen te halen. Ook de strijd bij de quads belooft donderdag 18 mei weer een hevige onderlinge strijd te worden tussen topcrossers.

door Henk Jansen

,,We hebben als club weer aan alle vereisten voldaan, zoals het naleven van de milieuregels en de veiligheid van de toeschouwers alsook die van de crossers. Dus kunnen we weer uitzien naar spectaculaire wedstrijden”, zegt Wulf Baars, voorzitter van de Macro. Het hele jaar door is er door veel vrijwilligers niet alleen had gewerkt om het circuit weer wedstrijdklaar te maken, zodat het publiek andermaal kan genieten van spectaculaire wedstrijden in de diverse klassen, maar ook veilig te maken voor het publiek. Daarnaast is er danig rekening gehouden met wat milieuregels betreft wel en niet kan op het recreatieterrein. ,,De milieueisen worden elk jaar aangepast en uitgebreider, maar we weten nog steeds aan de eisen te voldoen”, wil Baart nog even kwijt.

 

WERELDTOP

Door de liefhebbers van de motorcross wordt op Hemelvaartsdag in Rhenen zeker weer uitgekeken naar de strijd in de ONK Masters Zijspanklasse. De absolute wereldtop, de huidige eerste vijf in de strijd om de wereldtitel maakt er in twee manches zeker weer een spektakelstuk van. Het Nederlandse duo Koen Hermans/Ban van den Boogaard leidt momenteel de dans om de WK-titel. Het duo voelt echter de hete adem in de nek van het duo Justin Keuben en Dion Rietman, alsook die van Marvin van Luchene en Nicolas Musset. Een cross in twee manches dus om naar uit te kijken. 

In de quads-cross ONK Masters kan ook worden uitgekeken naar veel strijd en spektakel. ,,De liefhebber van motorcrosssport komt op Hemelvaartsdag zeker weer aan zijn trekken. Louter spektakel dus om naar uit te zien”, aldus de Macro-voorzitter. 

TOEGANGSPRIJZEN

Al jaren weet de Macro de toegangsprijzen voor de liefhebbers van de crosswedstrijden laag te houden. Baars: ,,In tegenstelling tot veel andere evenementen die steeds duurder worden houden wij de prijzen betaalbaar. Dat geldt ook voor een lekker hap en het drankje dat op het terrein gekocht kan worden. Kwaliteit en dat tegen een betaalbare prijs. De entree voor volwassenen bedraagt 20 euro. De jeugd van 13 jaar tot en met 17 jaar betaalt 10 euro en de toegang voor jeugd onder de 13 jaar (met begeleiding) is gratis.’’