BLIJVEN HERMANS / VAN DEN BOGAART ONGESLAGEN IN DE DUTCH SIDECAR MASTERS IN RHENEN?

Hemelvaartsdag betekent Motorcross op circuit Kwintelooyen in Rhenen. Al jaren worden er op die datum motorcross wedstrijden van formaat georganiseerd in Rhenen

 

Dat zal dit jaar niet anders zijn want de derde ronde van de Dutch Sidecar Masters en de Quad Masters komt naar Rhenen.
 
Na twee wedstrijden is de koppositie in handen van Koen Hermans en Ben van den Bogaart. Zij wisten tot nu toe alle vier de manches te winnen. Justin Keuben en Dion Rietman maken een ijzersterk seizoen door. Zij staan tweede in de tussenstand op slechts 9 punten van Hermans. De Britse combinatie van Brett Wilkinson met Joe Millard bezetten de derde plaats voor Frank Mulders en Marc van Deutekom. De regerende kampioenen, Etienne Bax en Ondrej Cermak, hebben tot nu toe een moeilijk kampioenschap gekend. Al twee keer zijn ze op een achterblijver gestuit waardoor ze vast reden. Dit heeft ze kostbare punten gekost. Ook liep het nog niet lekker met het nieuw ontwikkelde zijspan. De afgelopen weken heeft Bax veel wijzigingen doorgevoerd en is weer op de goede weg. Hierdoor mogen we toch verwachten dat Bax op het circuit van Rhenen weer mee kan strijden om de winst. Gert van Werven en Robbe de Veene kende een moeilijke tweede wedstrijd in Halle, waar ze veel punten hebben laten liggen. Dit is ook zeker een combinatie die mee kan strijden om het eremetaal. Zij staan na twee wedstrijden zesde in de tussenstand. Ook tienvoudig wereldkampioen Daniel Willemsen komt in Rhenen aan de start en zal rijden met Aivar van de Wiel.
 
Bij de Quads is het Joe Maessen die aan de leiding staat. Maessen won tot nu toe twee van de vier manches en heeft een voorsprong van drie punten op Jan Vlaeymans. Ook Vlaeymans is sterk want hij won al een manche en finishte twee keer als tweede. In de eerste manche in Halle kwam hij niet tot scoren maar hij houdt momenteel de druk op de ketel bij Maessen. Ricardo Phoelich won de tweede wedstrijd in Halle met een 1-3 in de manches en staat derde in de tussenstand, met een achterstand van 7 punten op Maessen. Rick Haverdil en Joakim Granli maken de top vijf compleet.
 
Toegangsprijzen
  • Volwassenen vanaf 18 jaar: € 20,-
  • Jeugd 13 t/m 17 jaar: € 10,-
  • Kinderen t/m 12 jaar: gratis ( onder begeleiding)
 

Informatie voor de Rijders 

Routebeschrijving secretariaat:
Nieuw adres: Inductorstraat 9 3903 KA. Veenendaal
Aanmelden op het wedstrijdsecretariaat:
Woensdag / Wednesday : 16.00 uur tot 20.00 uur
Donderdag / Thursday 7.00 uur tot 9.00 uur
Tel.nr.: +31652098489
Naam wedstrijdsecretaris: Aart Cats
Overnachten is toegestaan: € 15,-
Het rennerspark sluit om 20.30 uur
 
Voor meer informatie kijk op www.macro-rhenen.nl