Crossliefhebbers kunnen weer uitkijken naar ‘Hemelvaartsdag’. Na 2 jaar weer spannende crosswedstrijden op ‘Kwintelooijen’

 
Een fikse zure appel was het voor de Macro ( Rhenense motor-Auto-Club Rhenen & Omstreken). Alsook voor de vele motorcrossliefhebbers. Tot twee keer toe geen traditionele motocross op hemelvaartsdag op het fraaie circuit van het recreatieterrein op Kwintelooijen in Rhenen.
 
Voor zowel de motorsportliefhebbers als het bestuur en de vele vrijwilligers van de Macro was Covid-19 de grote boosdoener. Het leed lijkt echter geleden, want met man en macht wordt inmiddels bij genoemde vereniging gewerkt aan de traditionele Hemelvaartscross alsmede nog 4 spannende wedstrijden.
 
 
Rhenen- Zegge en schrijven 2 jaar geen motorgeronk en de strijd om de ere-plaatsen in tal van disciplines en dat op een van de mooiste circuits in Europa. Dit hoopt het bestuur bij monde van haar voorzitter Wulf Baars niet meer mee te maken: ,,Niet alleen voor de echte crossliefhebbers, maar ook voor onze vereniging waren het 2 teleurstellende jaren. Dat heeft er financieel danig ingehakt binnen de vereniging. Geen crosswedstrijden, maar dat betekent niet dat we als vereniging de afgelopen 2 jaar stil hebben gezeten. We hebben de tijd goed benut door het opknappen van de units en het bouwen van extra opslagruimte. Iets waar je als het crossseizoen gewoon zijn doorgang vindt niet of nauwelijks aan toekomt. Vrijwilligers zijn dagelijks in touw om straks op 26 mei (Hemelvaartsdag ) alles weer cross gereed te maken. Naast de cross op Hemelvaartsdag waar het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) Sidecar en Quad Masters wordt verreden staan er nog een aantal mooie crossen op het programma. Een programma waar we de liefhebber van de crosssport zeker mee zullen verblijden.’’
 
Na het ‘ONK Sidecar en Quad Masters’ wordt een dag later, vrijdag 27 mei de ‘Open Bekercross’ verreden. Waar de crossliefhebbers zeker naar uitkijken is de ‘Dutch Master of Motocross’. Op Kwintelooijen wordt de 4e en laatste race verreden. ,,Dat wordt een spannende cross. Glenn Coldenhoff, Calvin Vlaanderen en Brian Bogers gaan uitmaken wie de titel 2022 op zijn naam schrijft. Dat wordt een spannende aangelegenheid op zaterdag 18 juni. Een titanenstrijd waar veel crossliefhebbers naar uitkijken. De rijders van de ‘Classic Cross Ecmo’ bekampen elkaar op zaterdag 2 juli. We sluiten dan het crossseizoen af met nogmaals een ‘Open Bekerstrijd’. Die staat voor zaterdag 1 oktober op het programma’’, soms Wulf Baars op. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot het ‘ONK Sidecar & Quad Masters’. Gehaal gratis is de ‘Open Bekercross’ op zaterdag 1 oktober te bezoeken. Binnenkort meer over het Macro- crossprogramma 2022. Maar noteer alvast in de agenda donderdag 26 mei, vrijdag 27 mei, zaterdag 18 juni, zaterdag 2 juli en zaterdag 1 oktober. Dan worden er op Kwintelooijen weer spannende wedstrijden verreden.
 
Fotobijschrift: links: Macro-voorzitter Wulf Baars en naast hem 3 vrijwilligers. (Foto: Henk Jansen)