Solo motorcross en zijspan/quadcross van het hoogste niveau op Hemelvaartsdag in Rhenen

Hemelvaartsdag, dan denken de motorcrossliefhebbers gelijk aan circuit Kwintelooyen in Rhenen.

Solo motorcross en zijspan/quadcross van het hoogste niveau op Hemelvaartsdag in Rhenen

Het zit er weer aan te komen want op donderdag 25 mei organiseert de MACRO in Rhenen de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads met daarbij een wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 85cc en MX1.

In de zijspanklasse is het deelnemersveld sterk in Rhenen want maar liefst zes combinaties uit de top tien van het wereldkampioenschap komen aan de start. Het Open Nederlands Kampioenschap wordt aangevoerd door Bax/Musset die tot op dit moment alle drie de wedstrijden nog hebben gewonnen. Dit ging niet zonder slag of stoot want Willemsen/Bax gaven goed partij en hebben tot nu toe al twee manches weten te winnen. Achter Bax en Willemsen zijn het Santermans/Daiders die derde staan in het klassement.

In Rhenen is het opnieuw uitkijken naar het jonge talent Julian Veldman (17 jaar), die bij de vorige wedstrijd in Oss de eerste manche wist te winnen. Veldman liet hier een hele sterke indruk achter en lijkt steeds dichter bij de gevestigde orde te komen. Op het technische circuit van Rhenen kan de jeugdige enthousiasme van Veldman goed van pas komen!

Nederlandse combinaties waar ook zeker rekening mee moet worden gehouden zijn Hermans/van Gaalen (al drie keer derde in een manche dit jaar) en van Werven/van der Putten (4e totaal in Oss).

Bij de Quads is het spannend want Ricardo Phoelich en Marc de Vries staan slechts zes punten van elkaar af. De Vries leek het verschil te gaan maken in Oss maar door een valpartij miste hij belangrijke punten en is het toch Phoelich die aan de leiding staat. De Belg Jan Vlaeymans bezet de derde plaats in het kampioenschap maar kijkt al wel tegen een achterstand aan van 33 punten op Phoelich. Regerend kampioen Joe Maessen heeft in het begin van het seizoen tegenslag gekend waardoor hij pas achtste staat in de tussenstand. Hij won de laatste wedstrijd in Oss en zal ook in Rhenen voor niets anders gaan dan de winst!

Naast de zijspannen en quads komen er ook twee soloklassen op het circuit: 85cc en de MX1. In de 85cc klasse komen de jeugdtalenten Kay de Wolf en Kay Karssemakers aan de start die het op zullen gaan nemen tegen een hele zwerm van kwalitatief goede rijders. In de MX1 klasse komen verschillende rijders aan de start die ook internationaal goed mee doen. Micha Boy de Waal staat aan de leiding voor Rick Satink en de Zweed Jonathan Bengtsson. Michael Hool volgt op een vierde plaats en Sven van der Mierden maakt de top vijf compleet!

Voor meer informatie over het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen kunt u kijken op www.macro-rhenen.nl of www.onk-motocross.nl