Dubbelslag voor Macrocross met Hemelvaart én Pinksteren

De Gelderlander RHENEN - De Macrocross viert haar jubileum met extra wedstrijd. De grote jongens komen op pinkstermaandag naar Rhenen.

Jeffrey Herlings kwam in 2019 al in actie op de Dutch Masters in Rhenen.

Naast de traditionele Macrocross op 21 mei (Hemelvaartsdag), de 75ste editie, komen de motocrossers op maandag 1 juni naar de voormalige zandafgraving van Kwintelooijen. Die laatste cross in het pinksterweekeinde wordt verreden in het kader van de Dutch Masters of Motocross.

Enthousiast

,,We zijn blij dat in ons jubileumjaar twee mooie wedstrijden staan gepland ”, zegt Macro-voorzitter Wulf Baars. ,,We hadden in 2019 de Dutch Masters al in Rhenen, een prachtig evenement. Er was veel publiek en de rijders waren enthousiast over ons circuit.”

Baars legt uit dat die wedstrijd in 2020 niet op dezelfde dag op de kalender kon geplaatst. ,,De wereldtoppers rijden in het weekeinde na Hemelvaartsdag een Grand Prix in Rusland, dat is te ver weg voor die jongens.”

De Macro heeft toestemming voor drie crossdagen per jaar in het recreatiegebied tussen Rhenen en Veenendaal. ,,We rijden op 21 mei, 1 juni en een clubwedstrijd in oktober.”

Wereldtoppers

Baars rekent erop dat de wereldtoppers Jeffrey Herlings en Glenn Coldenhoff en de Brit Max Anstie op Tweede Pinksterdag achter het starthek plaatsnemen.

Baars: ,,Als ze fit zijn, zullen de grote jongens naar Rhenen afreizen. Ik verwacht veel crossliefhebbers langs de baan. Ik kan nog niet zeggen of we in 2021 weer een wedstrijd voor Dutch Masters krijgen. Daar is veel geld mee gemoeid. Er zijn meer gegadigden voor deze wedstrijden. Wij moeten het als organisatie ook accepteren als het circus een keer aan onze neus voorbij zou gaan.”

( De Gelderlander )