Bax/Stupelis en Mike van Grinsven gaan met de Dutch Masters titels aan de haal

Op het circuit van Rhenen hebben Bax/Stupelis en Mike van Grinsven de Dutch Masters titels in de zijspancross en quads in de wacht weten te slepen. Bij de zijspannen was het spannend want voor aanvang van de wedstrijd stonden de combinaties van Bax en Hermans slechts 1 punt van elkaar af.


Bax_Stupelis

In de eerste manche pakten Bax/Stupelis een hele goede start en zaten gelijk op een tweede plaats achter Veldman/Janssens. Na een mooie strijd rekenden ze in de beginfase met ze af en namen de leiding in de wedstrijd in handen. Met strakke rondetijden liep Bax weg bij zijn achtervolgers en kon in de slotfase iets gas terug nemen. Geconcentreerd reed hij naar de finish en tevreden kwamen ze als winnaars over de finish. Achter Bax streden Veldman, Willemsen en Hermans om de tweede plaats. Hermans voelde zich duidelijk goed thuis op het circuit en wist het gevecht in zijn voordeel te beslissen en als tweede over de finish te komen. Veldman passeerde de finishvlag als derde en Willemsen/Bax konden het ritme maar moeilijk gevonden krijgen in de eerste manche en werden als vierde afgevlagd. De combinatie van Werven/Mans reed een constante eerste manche en hadden lang de aansluiting met het groepje dat voor hun reed. In het tweede deel van de wedstrijd ontstond er een gat en kwamen ze als vijfde over de finish.


Hermans_Musset

Met een verschil van vier punten begon Bax als leider aan de tweede manche. Toen het starthek viel was het gelijk Hermans die in de aanval ging en als leider aan de wedstrijd kon beginnen. Alles werd op alles gezet om een voorsprong op te bouwen want Bax was slecht weggekomen en moest van rond de tiende plaats terug naar voren zien te komen. Bax wist op vakkundige wijze plaatsen winst te boeken. Omdat Hermans aan de leiding reed, moest Bax tweede worden om de titel in de wacht te kunnen slepen maar Etienne wilde meer en zette de druk op de ketel toen ze aankwamen op een tweede plaats. Fanatiek sturend loerde hij op een gaatje waar hij de koppositie over kon nemen en dit moment kwam met nog een aantal ronden te gaan. Bax bleef een straf tempo aanhouden en dit zorgde ervoor dat hij nog een veilige voorsprong op wist te bouwen en ook de tweede manche winnend af wist te sluiten. Hermans kwam als tweede binnen en eindigde hiermee ook op een tweede plaats in het dagklassement en in de eindstand. Veldman/Janssens reden lang op een derde plaats maar door een fout moesten ze deze afstaan aan Willemsen/Bax en verloren hiermee hun podiumplaats, die nu naar Willemsen ging. Van Werven/Mans moesten in de tweede manche vanwege een blessure van Mans vroegtijdig de wedstrijd verlaten waardoor de vijfde plaats in het dagklassement nu ging naar Kops/Hoesen.


Willemsen_Bax
Bij de quads was Mike van Grinsven ijzersterk. In beide manches legde hij iedereen zijn wil op en sloot zowel de eerste als de tweede manche winnend af. Na twee jaar naast de titel te hebben gegrepen, was het nu eindelijk weer raak voor van Grinsven en pakte onder luid gejuich van zijn fans de Dutch Quad Masters titel.


Mike van Grinsven

Joe Maessen wist van Grinsven in beide manches goed te volgen in de beginfase maar moest de kersverse kampioen daarna laten gaan om als tweede over de finish te komen. Achter van Grinsven en Maessen werd Koen Jansen derde in het dagklassement. Regerend kampioen Ricardo Phoelich kwam in de eerste manche hard ten val en verdween uit de wedstrijd. In de tweede manche kwam hij sterk terug door als derde over de finish te komen.

Klik op de volgende link voor alle uitslagen:
https://speedhive.mylaps.com/Events/1555356

Foto’s:  Albert Schreuder