ONK Zijspangeweld op Hemelvaartsdag op Kwintelooijen

Macro verwacht een grote toeloop van liefhebbers.

 
De liefhebber van de sidecar- wedstrijden, voor een aantal jaar nog de zijspanklasse geheten, kunnen donderdag 26 mei, tijdens de traditionele’ Hemelvaartscross’ weer uitkijken naar een spektakelstuk. Aan de start verschijnen immers tal van wereldtoppers uit binnen en buitenland.
 
 
Rhenen-“Een van de wereldtoppers is het duo Etienne Bax en /Ondrej Cermak. Dat is weer gebrand op de winst tijdens de ONK- wedstrijd die donderdag 26 mei op onze prachtige circuit wordt verreden. Het duo gaat inmiddels weer aan de leiding in ‘The Dutch Masters’. Het heeft voor dit seizoen ook weer de zinnen gezet op de wereldtitel 2022. Op het mooie circuit van Kwintelooyen kan het duo echter rekenen op sterke concurrentie. Van rijders uit eigen land, maar ook het buitenland’’, aldus Chiel Opperman, een van leden van Macro.
 
Even zo spectaculair wordt dezelfde de strijd om het open Nederlands kampioenschap bij de Quad Masters. Ook in deze strijd staan verschillende nationaliteiten van crossers aan de meet. Kwintelooyen is een pracht van een circuit. Al jarenlang wordt er op Hemelvaartsdag topsport bedreven. Grote kampioenen hebben hun bandensporen in het zand van Kwintelooyen zitten. Werd op spectaculaire de springheuvels genomen. En even spectaculair waren de afdalingen. De hoogteverschillen van het circuit is al jaren een garantie van een boeiende cross. Dat zal donderdag 26 mei op Hemelvaartsdag niet anders zijn. De voorverkoop voor de cross op Hemelvaartsdag is al begonnen. Aan de kassa betaalt een volwassene 20 euro. De entree voor de jeugd van 13 tot 17 jaar bedraagt 10 euro. Kinderen onder de 13 jaar hebben onder begeleiding gratis toegang.
 
Na het gevecht om de winst van de Sidecar en Quad-crossers is het een dag later (vrijdag 27 mei) weer raak. Dan komen de renners voor de Open Bekercross in actie. Voor de wedstrijden in de diverse cc-klassen hebben zich inmiddels al 366 coureurs ingeschreven. Het zijn allemaal rijders met een KNMV- licentie. Deze wedstrijden zijn gratis te bezoeken. Bij de Rhenense organisatie wordt ook al uitgekeken naar de ‘Dutch Masters of Motocross’, die op zaterdag 18 juni op Kwintelooyen wordt verreden. Dan wordt er weer een titanenstrijd verwacht tussen de crème de la crème van de Nederlandse crossport. Jammer verschijnt wereldtopper Jeffrey Herlings niet aan de meet. Hij is herstellende van een operatie. Maar de organisatie van de Rhenense organisatie rekent erop dat hij als toeschouwer zijn opwachting op het circuit maakt.

( Rhenen-Betuwe-Krant)