Rhenen ontvangt ijzersterk Grand prix deelnemersveld voor Dutch Masters of motocross

Na Oss en Axel is het op Hemelvaartsdag (30 mei) de beurt aan Rhenen om de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross te organiseren. Op het prachtige, heuvelachtige circuit komt er een Grand Prix veld aan deelnemers aan de start.

Zoals we vorig weekend in het Italiaanse Mantova hebben gezien staan de Nederlanders Davy Pootjes, Brian Bogers en Glenn Coldenhoff op scherp. Pootjes pakte zijn allereerste podium uit zijn carrière in de MX2 klasse en zal ook in Rhenen willen vlammen. Ditzelfde geldt voor Brian Bogers en Glenn Coldenhoff. Beide rijders zaten in een terugkom traject door blessures maar lijken de juiste vorm weer te pakken te hebben. Bogers werd sterk tweede achter Antonio Cairoli in de tweede manche in Italie en Coldenhoff sloot de dag af als vijfde.

De volgende teams staan nu al voor de 250 klasse ingeschreven voor de wedstrijd in Rhenen:

-F&H Racing (Henry Jacobi – Adam Sterry – Roan van de Moosdijk
-Kemea Yamaha (Jago Geerts – Ben Watson)
-HRC Honda (Calvin Vlaanderen)
-Red Bull KTM team (Tom Vialle)
-Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing (Jed Beaton – Mikkel Haarup)

Momenteel na twee wedstrijden staat Henry Jacobi aan de leiding met een voorsprong van 29 punten op Jago Geerts en Ben Watson volgt op 32 punten. Davy Pootjes is de beste Nederlander op een vierde plaats maar ook Roan van de Moosdijk (8), Mike Kras (9) en Freek van der Vlist (10) staan in de top tien.

In de 500 klasse komt een groot deel van de wereldtop aan de start met deelname van de volgende Grand Prix teams:

-Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing (Arminas Jasikonis – Pauls Jonass)
-HRC Honda (Brian Bogers)
-Monster Energy Yamaha Factory Racing (Romain Febvre)
-Standing Construct KTM (Glenn Coldenhoff – Max Anstie – Ivo Monticelli)
-Monster Energy Wilvo Yamaha MXGP (Gautier Paulin – Arnaud Tonus)
-Gebben van Venrooy Kawasaki (Benoit Paturel)
-Hutten Metaal Yamaha Racing (Sven van der Mierden – Micha Boy de Waal)

Arminas Jasikonis staat voor de wedstrijd in Rhenen aan de leiding met een voorsprong van 18 punten op Glenn Coldenhoff en Pauls Jonass bezet de derde plaats. Naast Coldenhoff hebben we met Lars van Berkel een tweede Nederlander in de top tien, hij staat zevende!

Regerend wereldkampioen Jeffrey Herlings is momenteel weer met de motor aan het trainen. Hij hoopt de wedstrijd in Rhenen te halen maar hierover is nog niets officieel bekend.

Naast de 250 en 500 klasse rijden ook de 85 en 125 twee manches voor het kampioenschap van de Dutch Masters of Motocross. De trainingen beginnen om 08:30 uur en het starthek valt voor de eerste keer rond de klok van 11:30 uur.

Voor meer informatie kunt u kijken op www.macro-rhenen.nl en www.dutchmastersofmotocross.nl