Geen Dutch Masters of Motocross in 2021

We hebben de hoop lang levend gehouden, maar we kunnen niet anders dan Dutch Masters of Motocross 2021 afgelasten. De COVID-19-pandemie maakt het onmogelijk een volwaardige DMoMX-competitie neer te zetten.

SCO (Oldebroek), Hamac (Harfsen), SMO (Oss), MACRO (Rhenen) en Motorsportpark Gelderland Midden (Arnhem), KNMV, sponsoren en andere partners hebben er alles aan gedaan om toch tot een serie mooie evenementen te komen. Helaas gooien de geldende coronamaatregelen, voor het tweede jaar op rij, roet in het eten. Het is niet anders.

Ondertussen kijken we uit naar de start van het KNMV ONK Motocross en natuurlijk de prestaties van de vele DMoMX-rijders in het EK en WK! En… voor Dutch Masters of Motocross komend jaar zijn grootse plannen in de maak. Blijf ons daarom volgen, want er komen mooie dingen!

Blijf gezond en see you in 2022!

Bron: www.dutchmastersofmotocross.com

Inschrijven macro cross nog niet mogelijk.

Helaas nog veel onduidelijkheid over start van MACRO cross-seizoen 2021. De laatste berichten omtrent het organiseren van motocrosswedstrijden geven nog steeds weinig of geen mogelijkheden. Wij hopen dat er bij de volgende persconferentie meer duidelijkheid is en gaan dan ook een definitief besluit nemen over het verdere verloop van dit seizoen.

Bestuur MACRO

Winterpret op Kwintelooijen.

Volop genieten op het circuit om met de slee van de afdalingen en springschansen te gaan.

 

Nieuwe datum Dutch Masters of Motocross

Dutch Masters of Motocross op 5 Juni.

De Dutch Masters of Motocross is verplaatst van donderdag 13 mei naar zaterdag 5 juni. Dit vanwege een recente wijziging in de MXGP-kalender. Op Hemelvaartsdag zal nu een ONK worden verreden. 

De voorlopige  datums voor de Open bekercross zijn ook bekend. Zie Evenementen 2021.

 

 

 

 

 

Dutch Masters of Motocross 13 mei 2021.

De finale van de Dutch Masters of Motocross op donderdag 13 mei 2021 ( Hemelvaartsdag ) Circuit  Kwintelooijen bij de MACRO in Rhenen.

Na een jaar zonder Dutch Masters of Motorcross keert één van de mooiste internationale wedstrijdcompetities in 2021 terug met maar liefst vijf rondes!

Kalender Dutch Masters of Motocross 2021:

  • Zondag 21 maart – Harfsen
  • Zondag 28 maart – Oss
  • Zaterdag 17 april – Oldebroek
  • Zondag 2 mei – Arnhem
  • Donderdag 13 mei – Rhenen (Hemelvaartsdag)

Harfsen, Oldebroek en Rhenen stonden op de kalender van het afgelaste seizoen 2020. Arnhem ontvangt DMoMX voor het eerst.

Geweldige banen

Op 21 maart wordt in het Gelderse Harfsen het startschot gegeven voor de Dutch Masters of Motocross 2021. Harfsen is historische grond, niet in de laatste plaats omdat Jeffrey Herlings daar in 2017 zijn eerste Dutch Masters-zege pakte in de MX1.

Een week voor de start van het WK, op 28 maart, wordt in Oss de tweede ronde verreden. De Witte Ruysheuvel verwelkomt in 2021 ook de MXGP op 23 mei. Extra reden dus voor veel deelnemers om af te reizen naar Brabant.

Op zaterdag 17 april is Oldenbroek gastheer voor de derde ronde van het kampioenschap. De Oldebroekse bossen staan garant voor mooie wedstrijden. Zo ook in 2018, toen er voor het laatst een Dutch Masters werd verreden.

Debutant op de kalender Arnhem mag uitkijken naar 2 mei, wanneer het internationale deelnemersveld Motorsportpark Gelderland Midden aandoet. In juli 2020 reisde de wereldtop ook al af naar Arnhem voor een voorbereidingswedstrijd voor de hervatting van het seizoen. De zege ging toen naar Glenn Coldenhoff in de MX1 en naar Jago Geerts in de MX2.

Rhenen vormt het decor voor de seizoensfinale, volgens lokale traditie op Hemelvaartsdag. Op het uitdagende Kwintelooijen, dat bekendstaat om zijn hoogteverschillen, wordt het kampioenschap beslist.

Met veel genoegen kijken we uit naar een jaar waarin er weer volop gecrost mag worden. Hopelijk mogen we tegen die tijd ook jullie, de fans, verwelkomen en maken we er samen een geweldige Dutch Masters of Motocross 2021 van!

( knmv )

Macro Rhenen 75 jaar aan het crossen.

Wat een groot crossevenement en een jubilerende festiviteit voor de Macro Rhenen (de Motor- en Auto Club Rhenen en Omstreken) dit jaar had moeten worden viel in duigen. Oorzaak: het coronavirus. ''We hadden dit jaar op Hemelvaartsdag een pracht van een crossprogramma op het programma staan. Alle toppers hadden toegezegd naar Rhenen te komen'', aldus Wulf Baars, voorzitter van de Macro.

Door Henk Jansen.
Rhenen - Geen spannende wedstrijden dus op het prachtige crosscircuit van recreatieterrein Kwintelooijen, maar ook geen jubilerende festiviteit rond het 75-jarige bestaan van de Macro. Een festiviteit dat in de Residence, gelegen op een steenworp afstand van het crossterrein, op 10 oktober gehouden zou worden.
Waar genodigden het ontstaan van de Rhenense vereniging hadden kunnen zien. Wulf Baars: ''We hadden veel historisch materiaal opgedoken, waaronder veel oude foto's. Prachtige afbeeldingen van hoe het 75 jaar geleden allemaal begonnen is.''

Crossterreinen

Op 10 september van dit jaar bestaat de Macro 75 jaar. Wulf Baars toont naast een schat aan oude foto's, vanaf 1945, waarin een prachtexemplaar zit van Johan Smit. Hij zit in een zeepkist als deelnemer aan een wedstrijd zeepkisten rijden, zoals destijds door de Macro georganiseerd. Daarnaast zijn er ook wedstrijdfoto's op de diverse circuits waar de spannende crosswedstrijden werden gehouden. Zoals op de Grebbeberg bij steenfabriek Leccius de Ridder.

Wedstrijden goed voor duizenden toeschouwers, zoals op de foto's ook duidelijk te zien.
''Na de Grebbeberg werd er drie jaar achtereen gecrost nabij een steenfabriek in Lienden. De laatste cross op de Grebbeberg werd in '76 verreden. Na drie in de Betuwe wedstrijden te hebben gehouden werd op recreatieterrein Kwintelooijen, tussen Rhenen en Veenendaal, een circuit gerealiseerd waar wereldtoppers steeds hun kunnen tonen. Een circuit dat jaarlijks door een groot vrijwilligersteam onderhouden wordt genomen den cross klaar wordt gemaakt.

Voor de cross op Hemelvaartsdag 2021 worden vele handen inmiddels weer uit de mouwen gestoken. Zelfs voorzitter Wulf Baars neemt de verfkwast ter hand om een aantal glazen persunits op te knappen. Hij zegt: ''Alles vraagt onderhoud. Er is dan ook genoeg werk te doen. Straks gaan we het crossterreinweer op. Het is de laatste tijd echt groeiweer geweest, dus dient er een en ander weer te worden gesnoeid of anderszins. En maar hopen dat we volgend jaar weer op Hemelvaartsdag weer onze traditionele cross kunnen houden. Dat de corona maar tot het verleden mag behoren.

En het 75-jarige jubileumfeest in de Residence gaan we volgend jaar 2021 op 11 september houden.

Bron ( Rijnpost)