Macro zoekt het verenigingsleven op.

Wulf Baars (links) en Giel Opperman, een van de trouwe medewerkers. Die net zoals Wulf in de voetsporen van zijn vader trad als vrijwilliger bij de Macro. (Foto: Henk Jansen) 

Door Henk Jansen
Rhenen – ”Tijden veranderen. Die zijn niet tegen te houden. Moet je ook niet willen. Maar om als vereniging in een tijd van, soms wel een teveel aan veranderingen mee te gaan moet je als club of vereniging blijvend je koers bijstellen. Want waar is de tijd gebleven van die zo grote betrokkenheid van de plaatselijke bevolking en de middenstand bij onze jaarlijkse Hemelvaartscross?”
Aan het woord is Wulf Baars, voorzitter van de Motor- Auto Club Rhenen & Omstreken (Macro). De club van motorcrossliefhebbers is momenteel weer met veel energie bezig met de voorbereidingen van de jaarlijkse Hemelvaarts- cross. Die dit jaar op donderdag op 10 mei wordt gehouden. Het tot in de verre uithoeken bewonderde crossterrein op recreatiegebied Kwintelooyen wordt weer wedstrijd klaar gemaakt. Daar zorgt een trouwe club van vrijwilligers voor. Een club die echter best nog wat meer helpende handen kan gebruiken.
Grebbeberg
”We hopen die steun te kunnen vinden bij die vele actieve verenigingen en hun leden in de gemeente Rhenen. Nogmaals, tijden veranderen. De cross op Hemelvaart. Zoals de jaarlijkse wedstrijden die op de Grebbeberg gehouden werden. Een locatie en crossen waar door de oudere Rhenense ingezetenen nog steeds met veel bewondering over gesproken wordt. Die had aan betrokkenheid van de Rhenense burgers niet te klagen. Ook bij de middenstand konden we op veel steun rekenen. Het was een echt Rhenens feest, waar elk jaar naar uitgekeken werd”, zegt Wulf Baars.
Samenwerking
De Macro-voorzitter zou graag zien dat die betrokkenheid weer terugkeert. ”Daarom zoeken we de Rhenense verengingen en clubs op. Om mee samen te werken. Bij die clubs en verenigingen kennis en helpende handen zoeken. En de verenigingen daarvoor belonen. Met andere woorden, de clubkas spekken. Veel van de huidige werkzaamheden, zoals vóór, tijdens en na de cross, worden voor een deel uitbesteed aan derden. Een ander deel wordt door de eigen vrijwilligers gedaan.
Het zijn werkzaamheden die ook leden van anders clubs en verenigingen kunnen doen. Het zou toch mooi zijn als met andere clubs en verenigingen in het Rhenense tot een samenwerking zouden kunnen komen. Een samenwerking waar we met elkaar profijt van kunnen hebben. Een jaarlijkse traditie in stand kunnen houden. De cross op Hemelvaartsdag als een van de mooiste Rhenense evenementen” Wie meer informatie wenst kan bellen met Wulf Baars, op: 06-10939492 of kijken op info@macro-rhenen.nl of www.macro-rhenen.nl

Bron RBC