Glenn Coldenhoff aan de start op Hemelvaartsdag in Rhenen

Persbericht: Rhenen, 21-04-2018

Glenn Coldenhoff aan de start op Hemelvaartsdag in Rhenen

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team zal op donderdag 10 mei (Hemelvaartsdag) aan de start komen in het Open Nederlands Kampioenschap 500cc in Rhenen. Coldenhoff behoort tot de absolute wereldtop en staat momenteel op een goede zesde plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap MXGP.

Op het heuvelachtige circuit van Rhenen kan de crosser uit Heesch zich helemaal uit leven. De vele op en afdalingen in het circuit zorgen ervoor dat het een internationaal tintje heeft waarop Coldenhoff zijn kwaliteiten aan het publiek kan presenteren.

Sven van der Mierden voert het klassement aan in het Open Nederlands Kampioenschap en heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een grote naam in deze klasse. Ook Lars van Berkel komt in Rhenen aan de start. Van Berkel staat op een tweede plaats in de tussenstand en voor hem zal er alles aan gelegen zijn om punten goed te maken op van der Mierden in de strijd om de titel. Roy van Heugten en Mike Gijsbertsen strijden om de derde plaats in het klassement.

De MACRO in Rhenen is ook nog met een andere grote naam uit het wereldkampioenschap MXGP aan het praten. Op dit moment is hierover nog geen nieuws maar zodra dit wel het geval is zullen we u hierover informeren.

 

Naast het Open Nederlands Kampioenschap 500cc komt ook de CUP 250 en CUP 500 aan de start in Rhenen. Ook een klasse waar naar uitgekeken kan worden is die van de 85cc grote wielen. Nederland zit vol met talent die ook in Rhenen het circuit op zullen gaan. Kay de Wolf en Kay Karssemakers gaan wekelijks de strijd met elkaar aan, aangevuld met o.a. Scott Smulders, Dave Kooiker en Liam Everts (zoon van tienvoudig wereldkampioen Stefan Everts).

De trainingen vangen aan om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen rond de klok van 12:00 uur. De entrée voor het evenement bedraagt 15 euro. Voor meer informative kunt u kijken op www.macro-rhenen.nl

Fotocredits: Ray Archer