Dutch Masters of Motocross 13 mei 2021.

De finale van de Dutch Masters of Motocross op donderdag 13 mei 2021 ( Hemelvaartsdag ) Circuit  Kwintelooijen bij de MACRO in Rhenen.

Na een jaar zonder Dutch Masters of Motorcross keert één van de mooiste internationale wedstrijdcompetities in 2021 terug met maar liefst vijf rondes!

Kalender Dutch Masters of Motocross 2021:

  • Zondag 21 maart – Harfsen
  • Zondag 28 maart – Oss
  • Zaterdag 17 april – Oldebroek
  • Zondag 2 mei – Arnhem
  • Donderdag 13 mei – Rhenen (Hemelvaartsdag)

Harfsen, Oldebroek en Rhenen stonden op de kalender van het afgelaste seizoen 2020. Arnhem ontvangt DMoMX voor het eerst.

Geweldige banen

Op 21 maart wordt in het Gelderse Harfsen het startschot gegeven voor de Dutch Masters of Motocross 2021. Harfsen is historische grond, niet in de laatste plaats omdat Jeffrey Herlings daar in 2017 zijn eerste Dutch Masters-zege pakte in de MX1.

Een week voor de start van het WK, op 28 maart, wordt in Oss de tweede ronde verreden. De Witte Ruysheuvel verwelkomt in 2021 ook de MXGP op 23 mei. Extra reden dus voor veel deelnemers om af te reizen naar Brabant.

Op zaterdag 17 april is Oldenbroek gastheer voor de derde ronde van het kampioenschap. De Oldebroekse bossen staan garant voor mooie wedstrijden. Zo ook in 2018, toen er voor het laatst een Dutch Masters werd verreden.

Debutant op de kalender Arnhem mag uitkijken naar 2 mei, wanneer het internationale deelnemersveld Motorsportpark Gelderland Midden aandoet. In juli 2020 reisde de wereldtop ook al af naar Arnhem voor een voorbereidingswedstrijd voor de hervatting van het seizoen. De zege ging toen naar Glenn Coldenhoff in de MX1 en naar Jago Geerts in de MX2.

Rhenen vormt het decor voor de seizoensfinale, volgens lokale traditie op Hemelvaartsdag. Op het uitdagende Kwintelooijen, dat bekendstaat om zijn hoogteverschillen, wordt het kampioenschap beslist.

Met veel genoegen kijken we uit naar een jaar waarin er weer volop gecrost mag worden. Hopelijk mogen we tegen die tijd ook jullie, de fans, verwelkomen en maken we er samen een geweldige Dutch Masters of Motocross 2021 van!

( knmv )