Berichten

 

Jeffrey Herlings in grootse vorm naar ONK Rhenen

Jeffrey Herlings

Op Hemelvaartsdag (donderdag 29 mei) komt tweevoudig Wereld Kampioen Jeffrey Herlings aan de start in de voorlaatste wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap MX2 op circuit Kwintelooyen in Rhenen. Herlings komt in grootse vorm naar Rhenen want na een moeilijke start van het seizoen heeft hij het ritme weer gevonden en won afgelopen zondag bij de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard beide manches. Wilt u deze geweldenaar op een motor in actie zien, dan is dit uw kans!

 

 

Wereldtop aan de start in de MX2 klasse

 

Naast Jeffrey Herlings komen er nog meer toprijders uit het Wereld Kampioenschap MX2 aan de start in Rhenen. De Fransman Romain Febvre staat aan de leiding en is een vaste waarde in de top vijf van het Wereld Kampioenschap. Ook zijn teammaat binnen Wilvo Nestaan Husqvarna Factory Racing, Aleksandr Tonkov, komt naar Rhenen en zoals in iedere wedstrijd zal hij zeker tot het uiterste gaan om zijn doel te bereiken. Ook Petar Petrov, Brent van Doninck en Harri Kullas zijn rijders die in het Wereld Kampioenschap goed mee doen en alle drie de rijders zijn in Rhenen te zien! Naast de internationale toppers komt natuurlijk ook de Nederlandse top naar Rhenen onder aanvoering van Brian Bogers van het HSF Logistics Motorsport. Bogers behoort tot de Europese top en is zich onder leiding van tweevoudig Wereld Kampioen, John van den Berk, aan het opwerken tot in de Grand Prix’s. Ook de Limburger Michael Hool is aan een heel sterk seizoen bezig. Na jaren lang actief te zien geweest bij de MON rijdt hij nu een volledig seizoen bij de KNMV en staat in de top tien in het ONK. Naast Bogers en Hool zijn er natuurlijk nog tal van Nederlanders die op het heuvelachtige circuit voor een verrassing willen gaan zorgen.

 

 Nederlanders voeren het klassement aan in de MX1 klasse?

 Marc de Reuver

In de MX1 klasse is het Marc de Reuver die aan de leiding staat in de tussenstand. De voormalig Grand Prix winnaar rijdt momenteel een constant seizoen en slaagde erin om de eerste wedstrijd in Emmercompascuum winnend af te sluiten. De Reuver kan in Rhenen concurrentie verwachten van o.a. Ceriel Klein Kromhof en Herjan Brakke. Klein Kromhof bezet de tweede plaats in de tussenstand en komt na zijn verbrijzelde vinger, waar hij in het begin van het seizoen mee kampte, weer steeds beter in vorm. Ditzelfde geldt voor Herjan Brakke. De rijder uit Staphorst kende een hele moeilijke start van het seizoen maar wist in het ONK in Axel zijn allereerste podiumplaats van het seizoen te pakken en was hiermee de enigste Nederlander op het podium. William Saris en Rick Satink hebben al mooie dingen in het ONK laten zien dit jaar. Wellicht dat zij in Rhenen hun eerste podiumplaats van het seizoen binnen kunnen halen. Uiteraard komen er verschillende snelle Buitenlanders naar Rhenen en die zullen het de Nederlanders ongetwijfeld moeilijk willen gaan maken.

 

 

Talenten van de toekomst van start in de 85cc?

 

In het ONK 85cc komen er een aantal hele snelle rijders aan de start. De Belg Jago Geerts staat aan de leiding en beschikt over een hele berg aan talent. Samen met Jorge Prado vecht hij voor iedere meter op de Nederlandse en Belgische circuits. Prado is een Spaans talent dat nu al deel uit maakt van het officiele fabrieksteam van KTM. Van Nederlandse zijde hebben we Roan van de Moosdijk die het deze twee jongens regelmatig moeilijk kan maken. Van de Moosdijk is aan het terug komen van een zware blessure waardoor hij de leiding in de tussenstand om het ONK af heeft moeten staan aan de Belg Jago Geerts. Kortom de 85cc klasse is zeker een klasse waarbij u langs de baan moet staan.

 

 

Davy Pootjes, de nieuwe KTM fabrieksrijder

 Davy Pootjes

Een aantal jaren geleden was het Jeffrey Herlings die het nieuws naar buiten bracht dat hij een contract had getekend met het officiele KTM fabrieksteam. Davy Pootjes heeft dit jaar de eerste drie wedstrijden om het Europees Kampioenschap 125cc weten te winnen en staat aan de leiding in het Open Nederlands Kampioenschap. Pootjes traint onder de hoede van viervoudig Wereld Kampioen Harry Everts en maakt op dit moment ook deel uit van het officiele Red Bull KTM Team. In het ONK kan Pootjes tegenstand verwachten van Max Engelen uit het HSF Logistics Motorsport Team en Bas Vaessen die aan het terug komen is na een polsbreuk!

 

 

 

De trainingen beginnen om 09:00 uur en het starthek zal voor de eerste keer vallen om 12:30 uur. De entree bedraagt voor volwassenen 20 euro en voor jeugd tot 15 jaar 10 euro.

 

 Voor meer informatie kunt u kijken op de website www.macro-rhenen.nl