Voorzitter Wulf Baars blij met jonge lichting aan organisatietalent

Voorzitter Wulf Baars blij met jonge lichting aan organisatietalent

Crossliefhebbers kijken weer uit naar Macro- Hemelvaartscross in Rhenen

De echte motorcrossliefhebber heeft Hemelvaartsdag, die dit jaar op donderdag 18 mei valt, met een dikke rode stift in de agenda staan. Dan word op het fraaie crossparcours op recreatieterrein Kwintelooijen, gelegen tussen Rhenen en Veenendaal, in diverse klasse gestreden om punten die meetellen voor het Nederlandse Open Kampioenschap. Zoals onder meer de ONK-wedstrijden in de zijspanklasse. Andermaal een spectaculaire klasse.

Rhenen- De strijd in het Open Nederlands Kampioenschap bij de Quads belooft ook een
spectaculaire strijd te worden. Het circuit van Kwintelooijen leent zich uitstekend voor een mooie strijd tussen de vele toppers. Voorzitter Wulf Baars (71) voorzitter van de Rhenense Motor- en Automobielenclub Rhenen en Omstreken (Macro) kijkt, samen  met zijn medebestuursleden en vele vrijwilligers, weer uit naar Hemelvaartsdag. ‘’Direct na de cross van vorig jaar is het niet op de lauweren rusten. Dan wordt er direct weer begonnen met de volgende Hemelvaartscross en de extra crossen die vlak daarna op Kwintelooijen worden gehouden. Gezien de vele verplichtingen wat onder meer milieu en de veiligheid voor publiek op het circuit betreft komt er echter heel wat bij kijken om een cross te organiseren. Op de dag van de cross zijn er naast EHBO- ander medisch personeel 150 vrijwilligers actief om alles in goede banen te leiden. We dienen immers aan veel veiligheidseisen vergunningsvoorwaarden te voldoen. Ik zal de lezers bij deze onthouden wat voor voorwaarden en eisen dat allemaal zijn, maar het zijn er talloze. We slagen er echter gelukkig nog steeds in om elk jaar weer de Hemelvaartscross te houden. Maar het wordt elk jaar moeilijker. Het vraagt bestuurlijk heel veel tijd en aandacht om aan al die vergunningsplichten en de vele andere eisen te voldoen, alsook het financiële plaatje’’, zegt Wulf Baars.

Jongeren

Voorzitter Wulf Baars, al 40 jaar deel uitmakend van het bestuur van de Macro, zegt dat de vereniging een trouw vrijwilligerskorps heeft. Hij bekent wel dat er ook wel wat vrijwilligers afvielen. ‘’Dat had te maken met tal redenen. Leeftijd bijvoorbeeld. Blij ik met het gegeven dat recentelijk een aantal jongeren zich gemeld hebben die iets willen betekenen voor onze vereniging. Jongeren die ook bestuurlijk iets willen doen. Zich bezig willen houden met tal van belangrijke bestuurstaken. Een frisse kijk hebben en er voor willen gaan. Voor de vereniging een meer dan goede ontwikkeling. Over de cross op Hemelvaartsdag kan ik zeggen dat het in de verschillende klassen weer spannende wedstrijden worden. Binnenkort in deze krant meer over de wedstrijden die op de traditionele
Hemelvaartscross worden gehouden. Een cross waar de liefhebber zeker weer aan zijn trekken komt.

 

Fotobijschrift: Wulf Baars, voorzitter van de Rhenense motor- automobielenclub Rhenen en Omstreken(Macro) kijkt weer uit naar spanende cross op Hemelvaartsdag.(Foto:Henk Jansen)